JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

YANGON DAG TVÅ

Kategori: BURMA

Idag fixade vi bussbiljetter till stranden, fick tag i en nattbuss vilket känns super. Nu får vi två heldagar av endast slappande, välbehövligt. Vi båda är helt slut efter värmen, allt resande och av att ständigt vara på väg någonstans... 

Vi gick förbi Sule pagoda, som ligger mitt i smeten i Yangon, vacker pagoda med extremt mycket guld. Där fick vi en guidad tur av en munk, vilket vi fann lärdomsfullt. Visst ni att varenda land har en egen design av sin Buddha? Hur han håller händerna, är formad och klädd. Jorå, så att så är det. Det gäller att be till rätt Buddha med andra ord. Vi fick även hälla vatten över vår födelsedags-Buddha, vilket skulle ge oss bra karma om vi önskade något under processen. 

Efter det köpte vi lite kall läsk, hittade en skuggplats i en stor park intill och vilade några timmar. Från parken såg vi City Hall, något monument och en stor bank. Dessa ska vara sevärdheter här i staden, så då har vi snart bockat av samtliga. 

Just nu sitter vi på en trapp i Shwedagon Pagoda (den största, som alla munkar måste besöka minst en gång under livet) och väntar på solnedgången. Det ska tydligen vara magiskt då, fortsättning följer... 

(null)

City Hall

Önskar oss något och häller lite vatten. Vi blev extremt religiösa under en kort stund.

Här donerar folk pengar, båten fylls med guld som skickas upp och in i pagodan. Sedan är det någon som målar guldet på väggen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera inlägget här: