JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

AFRIKAS SYDLIGASTE PUNKT

Kategori: SYDAFRIKA

Idag vaknade vi med regn utanför förnstret (andra dagen i rad med småskurar). Vi passade på att ta sovmorgon och fundera hur vi skulle spendera dagen eftersom det var för dåligt väder för hajdykning. Vi bilade iväg mot Afrikas sydligaste punkt, skruvade upp volymen på Lejonkungens låtar och insöp atmosfären. Ni anar inte vad vi ser och upplever längs vägarna, det är helt fantastiska landskap! En av kontinentens alla nationalparker, även denna med enastående vyer. 

Indiska oceanen och Atlanten möts här. Precis här. Där vi stod. 
Oskar livrädd för sköldpaddan. Plutten då. Skämt åsido, vet inte varför han ser så besvärad ut.... 

STELLENBOSCH -> GANSBAAI

Kategori: SYDAFRIKA

Vi saknade internet hela gårdagen (igen) MEN... Vi lämnade Stellenbosch relativt tidig morgon, åkte några mils kust innan vi kom till Betty's Bay där vi till slut fick se pingviner! Missade dessa små krabater i Kapstaden men fick igen det med råge - Oskar höll på att bli biten av den på översta bilden. 
Bilen rullade vidare mot Hermanus där vi hoppades se valar. Såg inte en enda men miljön var desto mer att se. 


Någonstans däremellan stannade vi till för att bergsklättra. Skämt åsido, vi tänkte gå en sväng bland några stenar på en kulle*. FALLSKÄRMSHOPPNING OCH VINPROVNING

Kategori: SYDAFRIKA


Oskars fallskärmshopp i bilder. 

Imorse checkade vi ut från Kapstaden, hämtade en bil och körde upp till Stellenbosch. Vi spenderade förmiddagen med att strosa omkring i den lilla staden och köpte på oss (jag*) lite krimskrams innan vi knatade iväg till Die Bergkelder fär vinprovning. Vi fick en guidad tur kring området och sedan testa fem olika viner - två vita, två röda samt ett efterrättsvin. Vi lämnade därefter Die Bergkelder med en flaska vitt, en supergod saltad fudge och lite annat smått och gott. Nu är vi snart påväg ut för att äta gott, njuta av denna lugna harmoniska omgivning och förhoppningsvis slippa undan rånare idag. Skämt åsido. 

Bilder från Die Bergkelder: