JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

INSTALLERADE OCH UTVILADE

Kategori: GHANA

Örnarna har landat. Vi landade runt 4-snåret enligt tidtabell, delade en taxi med en nyfunnen dansk/ghanansk kille och kom fram till boendet runt 5-tiden. Vi ligger förresten två timmar back tidsmässigt. 


Väl framme får vi höra att det inte finns någon personal på plats som vet att vi kommer, "men vänta här en kvart så kommer någon". Ja jo tjena, ganska precis 11.45 fick vi checka in. Välkommen tillbaka till Afrika 🙃 

Hur som helst, vi installerade oss och gav oss sedan ganska raskt iväg på äventyr. Mission handla-tofflor-åt-Linda som åkte iväg utan, stod på schemat. Vi fick vägbeskrivningar och letade sedan på lokalbussen, som tills sist droppade oss mitt i en stor korsning. Därifrån kopplade vi på den inneboende gps'en och gick åt höger. 

Till höger träffade vi rätt. Alla dessa unga män med hundratals solglasögon just-for-you på huvudet, adapters for-anytime-and-anywhere samt flaggor för att bara fylla ut väskan med. Som att vi har plats över? Haha. Kul skämt. 

Längs vägen träffade vi Francis och hans tre vänner, vår nye homie som skulle ge oss hela världen och lite till. Tänk er de tre vännerna och Jerry, förutom att Jerry verkade få vara med i gruppen den här gången. Francis är från landsbygden förresten. Två armband, och nästan en tavla för Linda, senare knatar vi iväg för att göra det vi kom för- handla tofflor och mat. 

Ett par flipflop och en utekvälls alkohol senare vänder vi hemåt i en taxi som "i know where you live, yes yes come on". Ja jo eller hur. Jag vet inte var den filuren tänkte ta vägen, men det var definitivt inte till vårt Hostel i vilket fall. Arg som ett bi lutar jag mig fram, nästan tar över hans säte, och pekar med hela kroppen "THAT WAY... Didn't you know the way?!" Nja, tvek på den. Vi hamnade endast en gata fel, för er som någonsin tvivlat på mitt lokalsinne. EN gata bort. 

Så nu vet ni det. Utvilade som vi är, efter spagetti med tomatpuré och svinstark kyckling, och några timmars sömn, ska vi nu fräsha till oss (kanske borsta tänderna?) och sedan ned för trappen på födelsedagsmiddag. Woho. 


NEDRÄKNING OCH ALKOHOLINTAG PÅBÖRJAT

Kategori: Allmänt

Update: vi sitter på Kastrup. Jag har gråtit hejdå till mammsen, och Linda har vinkat av pojkvännen. Vårat flyg saknades på tavlan, men vad gör väl det om hundra år? Styrde stegen mot en pub och mår med andra ord prima just nu. Spännande. 


UT PÅ TUR ALDRIG SUR

Kategori: Allmänt

Det var inte igår inte. Drygt två år sedan sist, tänk vad tiden får fart ibland. 


Alla stavfel/ordfel etc. Skyller jag ikväll att en iphone5 inte har ett normalstort tagnentsbord. Det blir bättre. Jag lovar! 

Så, vad ska jag hitte på för hyss den här gången? Hör och häpna, Frida skall resa till Afrika. Västafrika denna gång, mer precist Ghana. Wow. Så fruktansvärt taggad. 

Veckan började finemang med framförhållning och struktur, som sket sig redan vid lunchtid. Ni vet när man har flera veckor på sig att skriva en uppsats, och man är en av de där coola kidsen som skjuter uppgiften tills det är dags för deadline, ingen stress och ingen press. "Det är bara 2000 ord och vi ska ha 5 referenser. Enkelt, skriver jag klart på en kväll". 
Ni känner alla minst en sådan människa. Jag är den coola ungen, vad gäller packning. Jag har full koll på alla måsten, handlingslistor och reseapotek. Tills sista dagen, när det ploppar upp tusen nya saker. Idag var jag in på Apoteket fem gånger innan kollegan tyckte "nu ränner du här lite väl mycket, kan du verkligen sakna något?". Svar nej. Fast jo. Jag snurrar omkring bland hyllorna, betalar och går därifrån tusenlappen fattigare. Processen kan ni, och jag. Den har gjorts många gånger tidigare. 

Nog om det. Hem för att packa väskan, som ser gigantisk ut. Hur ska jag kunna fylla den mer än till hälften?! Borde slagit till på den mindre av dem. Å andra sidan kan jag packa i några fler paket Mariekex. Gott. Börjar fylla väskan, skor i botten, lite shorts och några pillerburkar där. Några linnen ovanpå, för att sedan packa ner tre paket Mariekex. Men jaha. Nu då? Väskan är full. Knökfull, för att vara korrekt. Kvar på sängen ligger halva livet. Vad gör jag? 

Jo gott folk. Vi går snart in i en stängd förhandling. Underkläder vs Mariekex. Tuff match. Vem vinnaren blir, återstår att se. 

VÄLKOMNA TILLBAKA TILL BLOGGEN ALLIHOPA, jätteroligt att ni vill följa lilla mig genom mina äventyr. Så nuru Lichln, nu kör vi ✈️🇬🇭