JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

EN GROTTA FULL AV BUDDHA'S

Kategori:

Imorse gjorde vi oss ingen brådska, vi åt frukost och planerade sedan lite mer av resan. Vietnam kommer verkligen gå i ett, det finns så mycket vi vill göra men så lite tid på grund av visum-problemet. Framåt 12-tiden hoppade vi på cyklarna och trampade iväg mot en destination vi inte riktigt visste vad det var. Emmie hade frågat kvinnan som driver stället, men blev inte direkt klokare av svaret (taskig engelska med burmesisk brytning). 

Vi märkte snabbt av smärtan från gårdagens sadlar, och eftersom vi även bränt armarna var det långärmade koftor som gällde. Satan vilken värme. Varenda backe var som ett berg att bestiga, vi gick största delen. Och masade oss nedför utan bromsar. 

Destinationen visade sig vara en grotta, och när vi gick trappan ned insåg vi att grottan var full av Buddha-statyer. Wow. Det var nå fruktansvärt häftigt att en grotta mitt i ingenstans blivit en helig plats på det här sättet. Till vänster fanns ett rum med hundratals små statyer, och rakt fram ett annat rum med några stora, ned till höger fanns en ny stege (vilken vi inte klättrade ned för) och sedan fanns en "viloplats" mitt i grottan. En liten stund senare cyklade vi hemåt igen, och har degat hela eftermiddagen på terassen och i sängen. Nu ska vi svira om och cykla iväg för Burmas första middag. Den ni. Sisådär knappt en vecka senare vankas det (äntligen) mat. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2018-03-26 | 19:01:48

    Vilket skumt ställe med alla Buddhor. Kul att se. Å vilka fina cyklar ni åker på! Annat än de med planka till sadel i Afrika... Kram till er båda 😃☀️

    Svar: Verkligen, snacka om uppsving från Harare! Sadeln var dock inställd för en dvärg, men så är det ibland. Ut på tur, aldrig sur 😬😘
    Frida Johansson

  • Mormor säger:
    2018-03-27 | 22:34:07

    Vilken höjdare att få komma till grottan! Ni är duktiga på att utnyttja era dagar i Burma! Klokt! Kram👍😀😍

    Svar: Vi försöker så gott vi kan, det är ju trots allt en kort period vi reser. Tyvärr. Kramisar på dig 😘❤️
    Frida Johansson

Kommentera inlägget här: