JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

007- WITH LICENSE TO KILL

Kategori: GHANA

Vi har tagit reda på att det inte finns något internet uppe vid fallen, för alla er som berörs vad gäller kontakten. Däremot ska vi på söndag landa med en trotro i Cape Coast, där vi ska ha internet igen. Vilket blir på söndag. 

FÖRRESTEN. BY THE WAY. 
Vi hade en riktig mardrömssituation i rummet tidigare ikväll när tanken var att håret skulle flätas. Allt är toppen, vi har precis öppnat varsin flaska dricka och för en gångs skull var vi inte för äckliga för att kunna göra flätor. Tills jag skriker till, och bokstavligt talat flyger upp i sängen. Tror det tog mig två sekunder att klättra upp för stegen. Linda får småpanik, min reaktion kom ju lite hux flux. Över golvet sprang en kackerlacka. Och den var huge, verkligen. Den var säkert 6 cm lång, om inte mer. Medan jag satt tryggt i sängen fick Linda utforska, var tog det lilla krypfanet vägen? 

Vips. Där sprang den igen. In under hennes säng. Linda rusar ner för att hitta hjälp, och upp kommer hon med ena tjejen som jobbar här. Linda hade berättat om hur stor den var, och medan jag satt panikslagen och övergiven i sängen hade de två i smyg stått utanför dörren och dragit några djupa andetag. Nu ni, nu var det dags för mission för de där två krigarna. Med sprayen i högsta hugg börjar hon som jobbar här krypa omkring på golvet för att hitta krypet, och jävlar. Den var verkligen brutal. Nu var vi plötsligt tre panikslagna tjejer här inne. Med endast en sprayburk. 

Hur som, efter många om och men har krypet blivit sprayat och de sitter och studerar hur krypet sakta men säkert börjar dö. Men nej nej. Här ska ingenting dö inte. Nope. Och ingen av oss vill röra det med pappret, här behöva nya metoder. Så in ropas grindkillen, som rycker lite på axlarna och plockar sedan upp krypet. Done and done. Slutet gott, allting gott. 


Kommentera inlägget här: