JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

EN BUSSTUR PÅ DRYGA SJU TIMMAR KOMMER LASTAD

Kategori: SYDAFRIKA
Gårdagens quiz gick ganska bra, laget vi var med i kom tvåa, endast två poäng efter. Jag och Oskar lyckades bidra med några svar, framförallt musikfrågorna. Vi landade hemma i sängen halv tolv med klockan ställd på 04.00. Fy satan. Väl på bussstationen klev vi på, den självklart försenade bussen, strax efter halv sex, och påbörjade den drygt sju timmar långa resan till Nelspruit. 

Nu tror ni säkert att vi denna gång satt i bagageutrymmet med tanke på komforten här nere.. Men icke sanicke, vi levde lyxliv på övervåningen av bussen i mjuka sköna (den här gången mörkblå istället för turkos) stolar som gick att fälla bak och grejer. Tänk er va. Resan gick nästan alldeles för fort där vi satt med bästa tänkbara utsikt och supergod Biltong. 

Väl framme checkade vi in och begav oss sedan till ambassaden för Mozambique, med ett varsitt visa i blicken. Haha ja jo eller hur. Utanför dörren möts vi av det ni ser på bilden - en hel drös av människor med samma mål som oss. Kul. Vi lyckades få privateskort in och hamnade längst fram i kön, men gick trots detta tomhänta hem. Det behövs inbjudningar från landet, kopior på var vi ska bo, någon dokument till från andra sidan gränsen osv osv. Landet med vita stränder och dykning känns ganska långt bort just nu faktiskt... 

Men men, tillbaka till lyxbussen. Lyxen slutade inte där, kära läsare, vi har precis lyxat vidare med nudlar och korvbröd. Den ni! Nu står klockan återigen på 04.00, imorgon väntar safari! 

KOMMENTARER:

  • Ann-Catrin Pears säger:
    2015-05-08 | 22:44:02

    Blev nyfiken på Biltong och hittade ett recept, det enda man behövde var en bössa kaliber 375 H&H lite safarikläder och en guide. Dessutom varmluftsugn,salt,koriander och vinäger. Det borde dessutom klassas som stimulantia då det är starkt beroendeframkallande. Var rädd om er!

Kommentera inlägget här: