JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

VI ALLA VÄNTAR PÅ BÄTTRE TIDER I AFRIKA

Kategori: Allmänt

Vi har med tiden hunnit fundera väldigt mycket på det här med Afrika, afrikaner och den så kallade "tredje världen". Vi har tappat räkningen på hur många gånger vi ställt frågan "vad väntar vi på?", och vi lyckades fånga en situation på bild som beskriver Afrika så himla bra. 

MEN AT WORK. 

Jaså, vilka då? Var är dessa arbetande män? Jo, dessa men satt på pallar en bit bort och gjorde absolut ingenting. Det är så det ser ut överallt här nere. Folk ligger i diken och sover, sitter och tittar på en vattenslang som vattnar av sig själv, och varje kassa i mataffären har tre personer. En som scannar, en som tittar på och en tredje som lite halvdant packar ned varorna i påsarna, tills du själv hunnit betala och packat det mesta själv. Det här med att effektivisera samhället har inte nått fram här, folk gör så lite de möjligen bara kan, och undrar trots detta varför samhället inte utvecklas. Stora delar av befolkningen sitter bara och väntar på att någon annan ska ta saken i egna händer och förändra och förbättra åt dem. Vi har lite svårt att greppa detta, men börjar förstå varför allt tar så lång tid hela tiden - folk bryr sig helt enkelt inte om att försöka skynda på eller vara i tid. Hakuna matata som de säger, ingenting är något bekymmer om du bara tar det lite piano. Typ. 

KOMMENTARER:

 • Bertil Nilsson säger:
  2015-06-12 | 10:19:28
  Bloggadress: http://frulles.blogg.se

  Hej frullarna.
  Har under de senaste åren träffat och pratat med 3 personer, som bott och arbetat i södra och mellersta Afrika. De bekräftar den uppfattning, som ni framför.
  Men allt som inte fungerar kan inte alltid skyllas på oss som kommer från Europa. Naturligtvis måste man kunna ställa krav på att människor, oavsett var man bor, själv hjälper till med att lösa problemen.

Kommentera inlägget här: