JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

INSTALLERADE OCH UTVILADE

Kategori: GHANA

Örnarna har landat. Vi landade runt 4-snåret enligt tidtabell, delade en taxi med en nyfunnen dansk/ghanansk kille och kom fram till boendet runt 5-tiden. Vi ligger förresten två timmar back tidsmässigt. 


Väl framme får vi höra att det inte finns någon personal på plats som vet att vi kommer, "men vänta här en kvart så kommer någon". Ja jo tjena, ganska precis 11.45 fick vi checka in. Välkommen tillbaka till Afrika 🙃 

Hur som helst, vi installerade oss och gav oss sedan ganska raskt iväg på äventyr. Mission handla-tofflor-åt-Linda som åkte iväg utan, stod på schemat. Vi fick vägbeskrivningar och letade sedan på lokalbussen, som tills sist droppade oss mitt i en stor korsning. Därifrån kopplade vi på den inneboende gps'en och gick åt höger. 

Till höger träffade vi rätt. Alla dessa unga män med hundratals solglasögon just-for-you på huvudet, adapters for-anytime-and-anywhere samt flaggor för att bara fylla ut väskan med. Som att vi har plats över? Haha. Kul skämt. 

Längs vägen träffade vi Francis och hans tre vänner, vår nye homie som skulle ge oss hela världen och lite till. Tänk er de tre vännerna och Jerry, förutom att Jerry verkade få vara med i gruppen den här gången. Francis är från landsbygden förresten. Två armband, och nästan en tavla för Linda, senare knatar vi iväg för att göra det vi kom för- handla tofflor och mat. 

Ett par flipflop och en utekvälls alkohol senare vänder vi hemåt i en taxi som "i know where you live, yes yes come on". Ja jo eller hur. Jag vet inte var den filuren tänkte ta vägen, men det var definitivt inte till vårt Hostel i vilket fall. Arg som ett bi lutar jag mig fram, nästan tar över hans säte, och pekar med hela kroppen "THAT WAY... Didn't you know the way?!" Nja, tvek på den. Vi hamnade endast en gata fel, för er som någonsin tvivlat på mitt lokalsinne. EN gata bort. 

Så nu vet ni det. Utvilade som vi är, efter spagetti med tomatpuré och svinstark kyckling, och några timmars sömn, ska vi nu fräsha till oss (kanske borsta tänderna?) och sedan ned för trappen på födelsedagsmiddag. Woho.