JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

EN DAG VID POOLEN

Kategori: ZAMBIA

Jag vaknade igår, mörbultad, blåslagen och allmänt förstörd, klev upp och gick iväg till affären. Ramlade över lite kött och insåg hur billigt det är här nere, vi fick nästan ett halvkilo lövbiff för ungefär 14 svesnak kronor(!), köttet höll jag hårt i och gick vidare mot kassan. Oskar vaknade lika mörbultad han, vi åt en grötfrukost som plåster på såren och bokade sedan en så kallad "svensk massage" på spaavdelningen här på Jollyboys backpackers. En timme senare intog vi varsin plats i solen nere vid poolen. Jag pressade på bra medan Oskar gjorde både det ena och det andra för att slippa ligga i värmen. Vi käkade kyckling till lunch, i ett försök att passa in bland alla afrikaner, rundade av med lite vattenmelon och apelsin innan vi forsatte pressa i varsin solstol.
Framåt eftermiddagen gick vi ner mot shoppninggatan, målet var en marknad lite längre bort, vi gick flyktigt genom alla butiker innan vi vände, några vykort senare men ingen magnet knatade vi hemåt igen. Jag lagade middag som åts framför fotbollstv och somnade ganska tidigt därefter. Det är jobbigt att sola! 

Nu ska vi snart kliva upp och äta gröt, mmm. Senare idag åker vi iväg med Jollyboys och spelar fotboll på ett barnhem, spännande!