JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

VI HAR INGA SOM HELST PROBLEM ATT BRÄNNA PENGAR

Kategori: TANZANIA

Vi vaknade imorse, pigga och glada redo för en ny dag. Åt frukost och hoppade sedan in i en taxi mot Mwenge market. Den hör marknaden var en turistgrej, tusan vad souvernier det fanns. Allt från djur i trä till tavlor, till nyckelringar och örhängen. Wow. Vi handlade. Handlade lite till, och handlade till slut ännu lite mer. Ungefär fem timmar senare lämnade vi marknaden och for vidare i en tuktuk till The Village museum. Detta var ett litet område med olika "hus", mer hyddor. De olika hyddorna tillhörde olika stammar här i Tanzania, som för övrigt har en befolkning bestående av fler än 120 olika stammar. 18 av dessa olika fann vi hyddor av på det här området, samt en liten bakgrund och byggtekniker till var och en. Detta avslutades sedan med en kort dansuppvisning med trummor och sång. Det låter glamoröst, tro mig, det trodde vi också att det skulle vara när vi betalade in oss, men det var verkligen ingenting. Hela framträdandet tog ungefär tre minuter, och bestod av tre killar som trummade, två kvinnor som skakade höfterna samt en sista kille som hoppade omkring. 

Besvikna lämnade vi stället och åkte hem. Lämnade av alla påsar och gick sedan runt husknuten för att köpa mat. Grillspett, pommes och grillad banan följde med hem i en bajspåse. God mat för inga pengar, det gillar vi resenärer! Vi skulle även ta tag i packningen, sängen var plötsligt full av tidningsinlindade prylar som ville hitta plats i väskorna... Mitt i detta platsproblem går Oskars ryggsäck sönder, dragkejdan som stänger botten går sönder. Kul. Bra jobbat. Nu har vi bara en ryggsäck på två personer. Som dessutom har handlat tillräckligt för att öppna en egen marknad. Bra där. Jag, husmor som jag är, satte mig och sydde ihop dragkedjan så gott det gick. Nu är även Oskars väska packad, och vi är redo för några dagar på Zanzibar! 

Det här flådiga stället var vårt lunchplace, i ett av dessa skjul blev vi serverade ris, kött och någon grönsak. Bland tusen flugor och kvinnor som lagade mat på golvet. 


Lunchen!


De satt och täljde, filade och färgade på marknaden, vilket gör det lite extra roligt att köpa sakerna! 


Färdigshoppade och redo för avfärd. Oskar mitt bland alla marknadsbodar! 


En av alla hyddor i The Village, de var alla snarlika och byggda på ungefär samma vis. 


Trummor, sång och dans! 

Middagen! 


KOMMENTARER:

 • Lena säger:
  2015-06-04 | 22:29:39

  Var det inte shopping ni INTE skulle ägna er åt! Hur ska ni få hem allt? Snygg skjorta och snygga flipflop, Oskar!! Njut på Zanzibar!

 • Anders Q säger:
  2015-06-05 | 09:00:55

  Bra fixat med dragkjedjan Frida, den var lite rackig sedan tidigare, nu vet jag inte om jag ska berätta för dig Frida eller så har ni redan upptäckt att det finns 2 dragkjedjer till på Oskars rygga, dra ner dom så har DU 10 liter till att packa i ;-)
  Fina bilder och bra text, sköt om er.

 • Ann-Catrin Pears säger:
  2015-06-07 | 05:35:18

  Säger bara silvertejp!

Kommentera inlägget här: