JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

TÄNK ATT ALLT, ALLTID SKA HÄNDA JUST OSS

Kategori: TANZANIA

Update: 

Vi vaknade igår, sååå slitna efter kvällen innan. Masade oss upp till frukosten, packade ihop alla grejer och checkade ut. Två pch en halv timmes taxiresa senare var vi framme i Nungwi, norra delen av ön, och checkade in oss på faradiset. Vi bor i en liten bungalow med havet femtio meter bort. Det är helt fantastiskt! Vi var helt slut, sov ett par timmar och åt sedan en god middag. 

Juste, allt gick som smort igår, hotellet ringde en taxi, vi betalade hotellet och hoppade bara in i bilen utan att behöva tänka på något själva. Super tyckte vi som inte hade orkat annat. Bilen rullade iväg och dryga timmen senare blir vi stoppade av några poliser vid en bom. Här nere är det lite som tullen i Sverige, fast dessa "tullar" finns vid varje ny kommungräns istället för landsgräns. Hur som, poliserna gick runt bilen och pratade swahili med chaffören. Sedan säger den ena poliser till oss att "såhär ligger det till, chaffören har sin privata bil och får inte köra turister. Han måste betala 150 dollar om vi inte ska beslagta bilen och det blir rättegång osv." Jaha, det var ju alldeles perfekt. Här sitter vi i en alldeles för varm bil, lagomt slitna, utan kontanter och förväntas muta poliserna för att komma vidare. Kul. Vi båda försökte förklara att vi bokat taxin genom hotellet, så detta får de ta med dem. Eller låta taxichaffören betala, för vi har redan betalat vår del och tänker inte punga ut en krona till. Så det så. Efter många om och men, säkert en halvtimme senare, betalar chaffören några tusen shilling (cirka 30 svenska) och vi får åka vidare. 

Vi konstaterade igår vid middagen att allt man kan tänkas råka ut för, faktiskt har hänt oss. Redan i Frankfurt, ni alla minns den mellanlandningen va(?), förstod vi att detta skulle inte bli enkelt. Nu tror jag att vi råkat ut för allt, det enda som saknas är att bli av med precis allt. Sedan är vi redo att åka hem! Skämt åsido. Nu väntas frukost och sedan intar vi varsin solstol. Gött. 

Utsikt från terassen till vår lilla bungalow, vi klagar inte! 

Nörden, han är helt inne i mobilen, vilka matcher han ska tippa på. Kul sällskap! 


Uppe med tuppen möttes jag av soluppgången! 


Kommentera inlägget här: