JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

FÖRSTA KVÄLLEN I MANDALAY

Kategori: BURMA

Örnen har landat. Ungefär. Efter bra många om och men på flygplatsen i Chiang Mai där vi sprang runt med våra väskor ingen tycktes vilja checka in, hittade vi till sist en sketen liten "all flights"-desk som tog emot dem och gav oss nya boardingpass. I samma sekund bytte vi ut Qatar airlines mot Bangkok airlines vilket var ett plan med stolar som kunde vara ihopfällbara, och ett ständigt pip som tjöt under hela resans gång. Men inte gnäller vi inte, vi fick ju äntligen lämna flygplatsen. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Några tempelbilder från vår tur in till Chiang Mai's old city. 

Väl framme i Mandalay träffade vi en tysk och en engelskman som vi delade minibuss med (samt många andra förstås). Enligt kartan ligger flygplatsen en bit bort, gött för plånkan att samåka. Sagt och gjort, en sovstund för mig senare och många frågetecken kring gatusystemet här nere anländer vi till hotellet. Som nu tycks ha en AC som är ur funtion. WOHO.

Vi installerade oss och gick sedan en runda i mörkret för att hitta vatten och simkort till mobilen. Simkortet var ett riktigt äventyr att få tag på när folket (konstigt nog) inte talar engelska. Tur man rest tidigare och vet hur credit och allt sånt fungerar. Nog med skryt, nu ska vi duscha och sedan sova. Imorgon bitti byter vi hotell och ska sedan vandra runt i staden som de upptäcksresande vi är.

(null)

(null)


KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2018-03-21 | 18:25:45

    Oj, så skönt för er att äntligen vara framme. Å vad roligt för oss att redan få se en massa bilder och höra om er resa.

    Svar: Det börjar stabilt, har köpt simkort med internet för att kunna uppdatera frekvent! 😄
    Frida Johansson

Kommentera inlägget här: