JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

BAKSLAG OCH PROMENAD

Kategori: BURMA

High five(!!) vi bokade flyg vidare till Vietnam och strukturerade upp rutten dag för dag. Så fantastiskt bra gjort av oss. Som belöning drog vi på oss shortsen och gick ut med marknad som mål. Vill ni veta hur gatusystemet fungerar här i Burma? Jo, såhär är det. Varenda gata har ett nummer, och de är numrerade lodrätt och vågrätt. Vi bor exempelvis ikväll på 77' between 34 and 35. Så, för att komma till marknaden skulle vi följa 35' västerut och sedan svänga höger upp på 84'. Lätt som en plätt. Tycker jag, när man väl förstår hur systemet fungerar. 

Nog om gatorna, vi kom fram till marknaden svettiga som få efter ungefär en timmes promenad... Och blev besvikna. Allt som fanns var mat. Jag köpte en avokado och sen traskade vi hemåt igen. Emmies mission var flipflop, men inte heller det hittade vi. Konstigt nog eftersom varenda människa knatar omkring i just flippisar här borta. Suck. Vi mötte två killar med moped och hemmabygd sidovagn som frågade om vi ville ha skjuts. Egentligen tror vi de frågade om en kaffe först, men vi hoppade glatt på och sa inget mer om kaffet. Ett antal kvarter senare hoppar vi av utanför hotellet, tackar och haltar vidare. Att sitta på en stenhård träplanka över gupp och vägens alla håligheter tog definitivt ut sin rätt. 

Väl tillbaka på hotellet slogs vi av tanken på visum i Vietnam. HELVETE (ursäkta språket mormor), vi kommer totalt vara där 16 dagar, men har visum i 15 dagar. Vad gör vi nu? Vi spräckte hela vår budget när vi köpte dessa jävla biljetter (ursäkta igen mormor) och nunste vi köpa nya igen. Kul. Från och med idag handlar den här resan om att överleva ekonomiskt. Håll i er, det här blir spännande. 

Bilder från dagens bravader; 
Vårt coola åk hem, med snea glajjor och allt. Inte fy skam det här inte.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi gick förbi en bokaffär, jag blev lite smått kär såhär i efterhand när jag kikar på bilderna. Hur underbart är det inte egentligen att alla böcker ligger i högar lite här och var(?!).

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2018-03-22 | 17:53:35

    Blir till att leva på luft resten av resan! Kul sätt att bli fraktad på 😝

Kommentera inlägget här: