JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

EN DAG I HOI AN

Kategori: VIETNAM

Pigga och glada hoppade vi av bussen imorse, blev upphämtade vid busstationen av hostlets pick-up och fick lämna av väskorna i receptionen. Vi var framme i tid (06.30 istället för 06.00), vilket innebar att vi hade hela långa dagen framför oss. Det fanns några sevärdheter vi pekat ut, men när vi slapp turistavgiften strök vi snabbt ett antal av dem. Den japanska bron gick vi över, efter att ha vandrat och fotat en tidigare vilken vi trodde var rätt - ni förstår väl själva då vilka "sevärdheter" det handlar om, när man inte ens med säkerhet kan tala om vilken som är vilken - och påbörjade strax därefter dagens shopping. 

Wow hörni. Vi har bränt pengar på löpande band idag. Byxor hit, tröjor dit, prylar upp och annat ned. Ryggsäckarna är fyllda till bredden nu... Kul har vi däremot haft, det är alltid roligt att handla! Vi hann även avnjuta en frukostbuffé på hostlet mitt i allt, samt en läsk i skuggan under lunch-tid. När det sedan vid 13 var dags att checka in hade vi gått dryga 10 000 steg- tänk vad många butiker vi klämt in då på några timmar! Vi duschade och jublade, efter en dag på buss, en dag på stranden, en natt på bussen och en varm förmiddag i Hoi An var det både på tiden och behövligt. Därefter gick vi ut för rond nummer två, som även den blev framgångsrik. Vi har räknat och konstaterat att vi köpt 8 par byxor var, bland annat. Hoppsan... 

Imorgon förmiddag checkar vi ut och vid lunchtid går bussen vidare norrut. Onsdag morgon landar vi i Hanoi, där nästa resa väntar oss ut till Cat Ba Island. Taggade till tusen. 

Japanska bron.

Första grönskande staden vi ser, vilket gör en på gott humör bara det. Inga problem att avklara 20 000 steg bland mysiga gränder, vackra byggnader och grönskande träd.

(null)

(null)

(null)

(null)

En väldigt mysig stad att strosa omkring i, både dag- och kvällstid. Mycket belysning och liknande.

KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2018-04-10 | 17:56:50

    Skönt att höra att ni är pigga och glada. Lite fundersam bara hur ni ska få hem allt ni shoppar! 😵😵. Vad är det i säckarna i vattnet på en av bilderna?

    Svar: Det löser vi, har precis fyllt väskorna till bredden 😎 säckarna antar jag är för att kliva på!
    Frida Johansson

Kommentera inlägget här: