JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

CAT BA ISLAND

Kategori: VIETNAM

God eftermiddag. Eller eftermiddag i alla fall. Vi har anlänt på Cat Ba Island, efter ett dygn på resande fot. Först klev vi på bussen i Hoi An runt 1-tiden igår, och var framme i Ha Noi runt 5.30 imorse, skapligt förstörda. Man sover och sitter inte sådär superbra på bussarna, jag har exempelvis för långa ben för att sträcka dem som sagt, och sedan är det kallt och fuktigt samt myggor. Vi har båda blivit förkylda under natten. Som grädde på moset regnande det när vi klev av imorse, yay. 

Vi tog en taxi till hostlet och försökte lösa vår bokning (som är från fredag, men som vi vill ha från lördag istället). Vi TROR att vi fått till det, men får la se när vi väl kommer dit. Som tur var lyckades vi komma med den tidiga bilen mot Cat Ba, vid 7.30 istället för 9.30 (cirka 25 mejl senare och en stor skål av flyt), vilket innebar att vi checkade in här på hotellet strax efter 12. Därefter tog vi en promenix längs vattnet och käkade världens godaste vårrullar. GUD VAD GODA DE VAR, NI ANAR INTE. 

Imorgon bär det av ut på vattnet, en heldagsutflykt, som vi hoppas även bjuder på vackert väder. Annars är det dryga 20 grader och moln här, och sista dagarna väntar regn när vi kommer tillbaka till Ha Noi. Spännande. 

(null)

(null)

(null)

I bakgrunden är alla hotell längs hamnen och "centrum", och här närmast i vattnet ligger massor av flytande restauranger.

(null)

Färjan från fastland till ön.

Vegetariska spring rolls - aldrig ätit godare vårrullar.

Kommentera inlägget här: