JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

MARKNAD, ALLSÅNG OCH SALSA

Kategori: GHANA

Vi lever, men det är på håret att vi överlever vissa dagar. Det är nå fruktansvärt varmt här nere, och att springa omkring i solen och värmen är ju ingen hit. Det vet vi ju alla. But still. 


Nu ska vi se vilken dag det är idag, har vi varit här snart en vecka? Mycket möjligt. Tisdag kväll blev vi hämtade för lit vin vid stranden. Vi svängde förbi en mack och inhandlade det nödvändiga (vinet), och Linda fick för sig att hon var sugen på choklad. 35c kostade skiten, haha. Det är ungefär 60 svenska kronor, för 100g choklad. Chockade gick vi vidare, men gnällde över priset hela kvällen. Förstås. Men det var en trevlig kväll, vi satte oss på en hotellbar nere vid strandkanten. 

Igår var vi uppe med tuppen, pigga och glada (inte alls) och redo för marknaden. En fransk kille och hans bror är härifrån och frågade om vi ville följa med på utflykt runt staden. Självklart ville vi det. Upp och iväg, tog bussen till Makola Market, som har allt möjligt att erbjuda. En klassisk gatumarknad, med allt från torkad fisk till solglasögon. 

Förutom marknaden fick vi en rundtur kring en staty, vilken föreställde den man som upptäckte Ghana. Eller om det var Ghanas första president. Det är svårt att förstå vad folk säger av och till. Hur som helst, vi hoppade in i taxin och hamnade utanför Accra Mall som är ett stort shoppingcenter. Ingen speciellt i mina ögon, faktiskt. Men det var skönt med AC efter dessa timmar i solen. 

Förresten, vi brände oss rejält. Linda glömde smörja sig, och jag duttade på lite på axlarna och tänkte att "jaja, så mycket ska vi ju inte skutta omkring i solen", nej eller hur. Smärtan var brutal igår. Vi smorde rikligt med aftersun och lagade sedan maudie. 

Fransmannen, indien, Daniel (från Israel) och alla andra joinade och sedan korkades flaskorna upp. Daniel plockade fram ukulelen vilket innebar allsång. Timmarna gick, tills det blev dags för salsaklubb. Linda stannade hemma, men jag och boysen svirade om och hoppade in i taxin. Stället var fantastiskt, wow. Och människorna, gud vad folket kunde dansa! Jag kom i säng strax efter 3, helt slut. Men sicken kväll! 

Kommentera inlägget här: