JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

EN KVÄLL MED AKKE

Kategori: GHANA

Inte för att gnälla, men det är småirriterande att ligga efter tidsmässigt vad gäller kontakten med er där hemma. Det blir komplicerat när vi går ut samtidigt som ni kliver på fritidsbiten av vardagen. 


Hur som, vi pallrade oss iväg för att handla lite förnödenheter. Den här gången bytte vi ut tomatpurén mot lite bröd, färska grönsaker och någon dressing-liknande sås. Yummi. Dock hann vi inte mer än packa in i kylen innan Akke (vår Ghananska vän från Danmark) skrev att han var på väg mot oss. Lokal middag stod på schemat. Yäy. Taxin tog oss till Frankies, ett ställe som har allt och lite till. Akke beställer och in kommer ris av olika slag med kyckling. Tänk er, vi åt frukost och sedan stack vi ut på äventyr, kom hem och la oss (jag fick värmeslag, mådde kasst en stund). Åt några mariekex tills vi runt 16-tiden fick i oss varsin macka efter mataffären. Att nu se all denna mat framför sig var gudomligt. Vilket även smakerna var. Kyckling och ris, stekt/kokt med diverse kryddor och grönsaker är så underskattat ibland. 

Vi mötte sedan upp Jille (Akkes kompis härifrån) och beställde en bil. Det var dags att se hur dessa killar bor och var de växte upp. Trodde vi ja. Bilköerna var enorma och de släppte aldrig. Hemskt. Och här nere kör folk mer med tutan än det sunda förnuftet. De utgår lite från att finns det hjärterum finns det stjärterum, utan att tänka på att det faktiskt är en bil de försöker klämma in någonstans mellan fyra andra bilar. Men men. Efter många om och men kom vi fram till hotellet de andra danskarna också bor på, och även Jille (permanent tydligen). Vi hängde där en stund innan de körde hem oss hit igen. Vi har haft en trevlig kväll, med andra ord. 


KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2017-10-03 | 08:00:19

    Pratar du engelska eller danska med Akke?

    Svar: Engelska, försöker lära honom svenska så vi kan kommunicera bättre 👍🏿😃
    Frida Johansson

Kommentera inlägget här: