JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

VICTORIA FALLS

Kategori: ZIMBABWE

Vi startade morgonen med gröt. Den här gröten har blivit en ny favorit, det är havregrynsgröt med olika smaker, såå gott! 
Efter frukosten plastade jag in kameran, tejpade, plastade blixten och donade så gott det gick innan vi gick iväg mot parken för att se på det magnifika Victoria Falls. Fram till fallens olika utsiktsplatser (det finns 15 olika) gick vi genom en regnskogs liknande park där det småduggade fridfullt över stockar och sten. Ju längre vi gick desto blötare blev vi, vi förstår nu varför folk uppmanar att täcka kameror och ta med sig regnjacka! På vissa ställen nästan spöregnade det, även om jag litar på blåa plastpåsar och eltejp stannade jag en bit bort med kameran på dessa ställen. 

Vilken utsikt! Vilket underverk Victoria Falls är, det var så mäktigt att stå så nära och se allt vatten forsa över kanten, och all ånga stiga. Det här är verkligen ett av Afrikas måsten! Vi gick hela vägen fram till bron som binder Zambia med Zimbabwe och vände sedan. Vi gick hem, lämnade kameran och hängde upp regnjackorna på tork. Planen var att äta lunch på In Da Belly, en resturang med lokal mat. En stund senare satt vi där med supergod mat. Jag åt schnitzel gjort på vårtsvin och Oskar krokodilstek. Schnitzeln var suverän, krokodilen också men schnitzeln var något helt annat, svårslagen! Vi har nu en helt ny syn på Pumba och kommer aldrig se på lejonkungen på samma sätt efter att ha ätit honom till lunch... Men men. Vi gick tillbaka mot fallen och satte oss på ett café med utsikt över bron. Några koppar te senare gick vi hemåt igen. Om en timme är vi återigen påväg, middag på Mama Africa väntar, livemusik och allt som hör till. Det ser vi fram emot. 

Victoriafallen 


Regnjackor på! 


Det regnade skapligt från fallen, speciellt den här tiden på året när vattennivån är så hög! 


Detta skulle vi se från den här punkten...


Detta var vad vi såg. All dimma gjorde det omöjligt. Vi konstaterade att det var en makalös ö och gick vidare. 

KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2015-05-28 | 08:29:00

    Fina bilder. Frida vad modig du har blivit!! Du äter ju både det ena och det andra och tycker att det är gott! Fantastiskt 😍

Kommentera inlägget här: