JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

SUNSET DRIVE

Kategori: SYDAFRIKA

Första natten sov vi i små runda "stugor" med halmtak. Helmysigt måste jag säga, flera hundra stugor bildade ringar, där varje stuga hade en egen grill utanför. Alla, varenda stuga, drog igång kvällen med en braai, och så självklart även vi. Kött, majs, potatis, bröd och korv grillades. Ute i vildmarken finns det ingen tid, när solen går ned är det kväller. Detta resulterade i att vi sa godnatt och stängde stugan redan klockan sju(!). Alarmet ringde fem dagen efter, frukost i mörkret för att stå redo vid grindarna när de öppnades klockan sex. Ännu en soluppgång och frukostdags för djuren. Dagen gick och vi åkte vidare mot nästa camp där vi fick våra rum, som den här natten bestod av safaritält, vid två-tiden. Fyra stod vi redo uppe vid en större safaribuss som skulle ta oss med på en Sunset Drive. Solnedgång över savannen (som Oskar säger) med andra ord. Vi hann inte långt innan vi såg både det ena och det andra. 

Noshörningar korsade vägen, endast några meter från bilen!! Bilden är tagen UTAN zoom. Ganska nära med andra ord, såååå oerhört häftigt, vi kan inte riktigt beskriva hur coolt det är att se alla dessa magnifika djur på så nära håll - frigående. 

Hyenor. En mamma med sin lilla unge. De är inte alls så fula som vi alltid tyckt. Lejonkungen förfular dem måste jag erkänna.. Även denna bild är tagen utan zoom. 

Elefant i mörkret som kliar sig mot trädet. 


Honey Badger. Upptäcktes på ganska långt håll av en slump, vi letade andra djur med några halvklena ficklampor. Oskar kräver att få cred för detta då det var han som såg den. Det var även Oskar som skrek lejon ungefär 10 gånger den dagen när allt han såg var löv. Så ja, cred åt honom. Hade vi inte hehövt stanna alla andra gånger hade vi faktiskt kanske sett ett lejon. Ett riktigt sådant.
Hur som...

En ödla. Kameleont för att vara exakt. 


Vi stötte även på en uggla, satt framför bilen mitt på vägen. 


Gnu. Wildebeest. Så groteskt fula djur. De slår nästan strutsen, delad plats om jag får säga mitt. 

Vi parkerade bussen igen och begav oss mot tälten för att avnjuta ännu en braai. T-bone, majs, bröd och allt det där tillsammans med ett glas Sydafrikanskt rött och en skvätt Amarula. Härliga dagar i bushen!

KOMMENTARER:

  • mormor o morfar säger:
    2015-05-11 | 22:38:53

    Vilka fantastiska bilder och kommentarer! Ni är lyckliga som får se och uppleva allt detta!! Kram

    Svar: Tack mommo&moffa! Ja det är vi verkligen, det är helt fantastiskt! Kramisar
    Frida Johansson

Kommentera inlägget här: