JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

PRETORIA

Kategori: SYDAFRIKAParet vi bor hos i Pretoria bor intill ett reservat där vi efter ett antal timmar i solstolen gick en promenad. Vi såg både zebror, antiloper, Pumba från lejonkungen och även buffel. Samma kväll vi kom blev vi bjudna på en braai och Biltong. Biltong har blivit en ny favorit, det är torkat kött i sin enkelhet. Helt underbart gott! Vi spenderade hela gårdagen ensamma hemma och kvällen bestod av Biltong och vin, innan vi somnade i soffan framför fotboll. 
Idag har vi fått en rundtur i staden och sett Voortrekker-monumentet som är en gammal (inte gammal som i Sverige-gammal, men gammal för att vara Pretoria som är en relativt ung stad) med skulpturer och bilder som visar holländarnas blodiga resa från Kapstaden upp hit. Duncan, som vi bor hos var den perfekta guiden, berättade och visade. Han tog oss sedan med ner för kullen med zebror, antiloper, Springbocks och bufflar, till innerstaden där vi sitter nu. Om en dryg timme plockar han oss igen för en kvälls Quiz. Imorgon bitti, bokstavligt talat, 05.30 går bussen till Nelspruit för en natt innan vi lika tidigt dagen efter åker ut i Krugerparken för tre dagars safari. 

Internet är ingen säkerhet och finns förmidligen inte i Kruger, men håll ut, bilder kommer så fort internet finns! 


KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2015-05-07 | 18:05:45

    Nu börjar jag bli avis på riktigt!! Boendet i Pretoria och er safari ni har framför er. Härligt. Hoppas att ni får se "the big five" Njut 👍

  • Ann-Catrin Pears säger:
    2015-05-08 | 01:17:09

    Så roligt att se hur ni har det!!!

Kommentera inlägget här: