JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

MAPUTO DAG TVÅ

Kategori: MOZAMBIQUE

Vi vaknade före tuppen imorse, redan runt 7-tiden åt vi frukost i lugn och ro. Packade ihop och begav oss sedan för att registrera det nya simkortet som tydligen inte alls fungerade. Efter det hamnade vi på den lokala marknaden ni såg bilder från igår, Oskar fick självklart för sig att äta mat i det hälsovådliga tältet. I soppan som bestod av allt från bönor till kryddor plockar han upp en kycklingfot. Magen vände sig ut och in hos mig, både en första och en andra gång när han började suga på den där äckliga foten. Usch. 


Vi knatade vidare till ambassaden för Zimbabwe, tänkte vara ute i god tid den här gången, men det visade sig att vi måste fixa visumet på gränsen för att vi kommer från Sverige. Jaha sa vi och lämnade igen, självklart skulle det inte gå på räls den här gången heller. Ser fram emot gränsen nästa vecka.. Woho! 

Vi hamnade efter det på ett internetcafé, behövde boka både det ena och det andra för att komma in i Sydafrika igen (måste åka via Johannesburg för att komma in i Zimbabwe) samt få våra visum snabbt och smärtfritt (tror vi ja). 

Klockan 5 skulle vi träffa han vi skulle bo hos här i Maputo, haha ja jo eller hur. Han menade självklart klockan 5 afrikansk tid, vilket var halv 10 svensk tid. Vi hann både äta ute och bränna pengar på ett vinhus som hade vinprovning av portugisiska viner samt en gudomlig chokladmousse. 430MTZ slutade notan på. Satan vad dyrt tyckte vi, räknade om det och insåg att vi fått en flaska finvin, 3 prover och chokladmousse för cirkus 100 kronor. 

Imorgon bär det av till Henrys (killen vi ska bo hos) strandhus, det vankas fest och strandhäng med både fyrhjuling och allt där till. Efter det beger vi oss upp till Tofo för dykning och ännu mer strandhäng, detta blir en fet vecka! 

KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2015-05-15 | 06:32:10

    Nu har ni semester märker vi! Spännande med havet och dykning. Vi har äntligen sol och varmt i södra Sverige 👍😍

  • Ann-Catrin Pears säger:
    2015-05-16 | 01:04:49

    Kycklingfot i soppan, nu fick jag tryckfall.

Kommentera inlägget här: