JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

FRÅN MAPUTO TILL TOFO (lite sent)

Kategori: MOZAMBIQUE

Så, för att ta vid där vi sist slutade...; 

Vi förljde med mannen vi trodde var busschaffören, som visade sig vara en taxiförare. Taxituren på dryga tjugo min tog oss till bussen vi skulle åka med. Redan nu var vi försenade. Vi klev på den lilla minibussen som skulle bli alldeles för varm de kommande restimmarna. Nuså. Nu är vi när som helst påväg. Haha trodde vi ja. Nej nu skulle vi vänta, som vanligt. Vänta på att bussen skulle fyllas innan avgång. I drygt en och en halv timme satt vi och väntade innan bussen var fullsatt och rullade ut från stationen. Vi förstod ganska på en gång att vi inte skulle vara framme halv tolv, vi förstod däremot inte att vi betalat 700met för att sitta på en lökig minibuss med stora skyltar "no eating och drinking". Jaha, så vi ska torkastill döds nu också tänkte vi och tog några klunkar vatten. Tillbaka till väntan på stationen; vi satt fint på våra galonklädda stolar, öppnade fönstret och lät alla försäljare göra sitt, en flaska vatten, en påse päron och några muffins senare stängde vi fönstret igen. Vi funderade på att spontanköpa en lampa som någon sålde, varför inte liksom? 

Halv tre, nio och en halv timme senare med andra ord, klev vi av den lökiga bussen ochcheckade in i paradiset. Skorna åkte genast av och ligger nu nedpackade i väskan, här är flipflop lag. Vi bor på stranden, i en hydda med böde palm-väggar och tak. Går vi 50 meter står vi med tårna i havet. Det är helt fantastiskt! Snacka om semester! 

Det charmigaste med Afrika - alla stånd längs vägarna! 

Utsikten till höger, här står vi precis intill "hotellet" 

KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2015-05-21 | 20:54:54

    Det är lite samma stuk som i Uganda men med mindre röd färg i jorden. Vad fantastiskt ni har bott, och jag förstår att det är mörkt på kvällarna!

Kommentera inlägget här: