JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

FRÅN ETT GOTT VIN TILL ÄNNU EN BUSS

Kategori: MOZAMBIQUE

Vi degade på "hotellet" några timmar innan vi knatade över gatan till samma resturang som där vi provade viner innan vi åkte upp till Tofo. Sista kvällen i Mozambique tänkte vi bränna pengar minsann!


Vinhyllan på Wine Lovers resturang. Här gick vi som två vinfantastiker och valde vilken flaska vi ville ha! 

Egentligen inte alls hungriga, började vi med en supergod cecarsallad och avslutade med en ännu godare chokladmousse! 

Klockan 6 morgonen därpå checkade vi ut och åkte mot Intercape office. Enligt biljetterna vi bokat skulle bussen gå 07.00, men enligt internet kvällen innan 06.30. Vi funderade en stund på när vi skulle vara där, Oskar tyckte runt sju eftersom de aldrig är i tid här nere. Men man vet ju aldrig i Afrika så när jag hade sagt mitt satt vi på stationen 06.05. Hör och häpna, bussen var där bara minuter senare, redo för påstigning! Wow Afrika, vad händer egentligen?! Tänkte vi och klev på. En timme senare (försenade såklart) lämnade vi stationen. Vad trodde vi egentligen..? 

Gränsen Mozambique - Sydafrika gick väldigt mycket smidigare den här gången. I lugn och ro lufsade vi fram i afrikansk takt (utan väskor denna gång), fick passen stämplade och lufsade vidare. Vi köpte varsin majskolv och knaprade på medan vi inväntade bussen. Det tog desto längre tid. Oskar hann äta både en och två majskolvar innan bussen rullade fram och intog en ny väntplats. Vad väntade vi på nu? Bussen stod där och alla vi passagerare stod här, redo fredo. Jo men ni förstår väl att vi var tvugna att vänta för väntandets skull? En kvinna i alldeles för blek peruk provsatt förarsätet några minuter varpå alla till sist fick gå ombord. Bussen rullade vidare. Tanken var att vi enligt schema skulle vara framme i Johannesburg 16.00, vi gled in på stationen 16.45, någorlunda i tid! Vi köpte på oss dricka, snacks och middag innan vi ställde oss i kö och väntade på nästa buss... 

KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2015-05-23 | 22:14:14

    Det framgick inte vilket vin ni valde!! Nu är även Mozambique avklarat. God fortsättning på er resa.

    Svar: Vi valde ett vitt, sydafrikanskt den här gången!
    Frida Johansson

Kommentera inlägget här: