JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

DINNER SUNSET CRUISE

Kategori: ZIMBABWE

Så, dagen innan Victoriafallen anlände vi alltså till staden omkring. Vi knatade ned till centrum och hamnade på ett bokningskontor för de flådigaste kryssningarna på Zambezifloden. Vi föll pladask. Impulsivt bokade vi en dinner sunset cruise för dryga tusenlappen, och knatade sedan hemåt igen. Måtte detta bli en fet kryssning nu tänkte vi. 
 Halv fem blev vi hämtade på backpacket av en ovanligt fin taxibil, som körde oss till floden där en fördrink med våra namn på väntade. Vi skålade och klev ombord på en liten flådig supermysig båt, fyra bord men endast två dukade. Vi och ett till par blev serverade vin i samma stund som båten lämnade land. Längs den stilla ån gled båten fram, flodhästarna grymtade intill och lejonen i bakgrunden. Stämning på hög nivå. Solen gick ned framför oss medan vi smuttade på både första och andra glaset vin. 

Solen försvann bakom palmerna, flodhästarna klev upp från vattnet, elefanterna visade sig vid flodbanken och lejonen vaknade ännu mer till liv där bland buskarna. Förrätten serverades. Ett fat med allt från lax till kallskuren struts, till salami och parmaskinka. "Himmelskt" lyckades vi få fram mellan alla "ååh" och "mmm". Stark öppning konstaterade vi medan förrätt nummer två ställdes ned framför oss, en pumpasoppa som var minst lika god. Redan nu seglade vi på moln, men än hade vi inte smakat mycket. Varmrätten kom in, kött för mig och fisk för Oskar. Det såg fantastiskt ut, men var ingenting mot vad det faktiskt smakade. Wow. Vi var mållösa. Köttet var det godaste vi någonsin smakat, helt makalöst. Fisken var inte fy skam den heller, men köttet var en klass för sig. Helt klart. Vad ska komma härnäst? En efterrätt bestående av chokladkaka eller malvapudding, dessa var utsökta, liksom allt annat. Till detta serverades ett glas Amarula, som lite hör till här nere. 

Lagomt tills vi hade ätit upp lade båten till och vi klev i land för att köras tillbaka till backpacket igen. Kvällen var helt fantastisk, vi är helt tagna av både kocken och upplevelsen. Det här var verkligen något annat mot nudlar i ett sunkigt kök med gasolspis utan tändstickor. Hur hamnade vi där egentligen? Snacka om att gå vilse för några timmar.. 

Men hur som helst. Nu har vi korsat gränsen och är tillbaka på kartan igen. Vi har precis ätit ris med tomat och bönor. Som ni hör saknades proteinet även den här middagen (som alla andra vi lagat själva), vi har verkligen hittat tillbaka till den rätta backpacker-andan! 

Den lilla lyxiga båten! 


Oskar med glas nummer ett. 


Glas nummer två, solnedgången har precis börjat! 


Om ni tittar noga ser ni det stora gapet bakom trädet! 


Vi kunde inte fått bättre platser än dessa för en solnedgång! 

KOMMENTARER:

  • Lena säger:
    2015-05-28 | 22:47:01

    Det var er väl unt med denna kväll. Bra att ni kostar på er av och till 😍

  • Eva säger:
    2015-05-30 | 16:46:26

    Jag läser att ni är lyxare och inga backpackers, tänk så många portioner gröt och hur många majskolvar ni fått för alla dessa pengar😜skämt åsido, najs med lyx ibland👍

Kommentera inlägget här: