JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

ZANZIBAR TOWN, SISTA KVÄLLEN I PARADISET

Kategori: TANZANIA

Vi klev ännu en dag upp med tuppen imorse. Packade ihop det sista, åt frukost och checkade sedan ut. Nu tror ju ni att vi klev upp klockan sju och checkade ut en timme senare, men nej absolut inte. Vi klev upp klockan sju, helt rätt. Men sedan, ja sedan väntade vi på frukosten i nästan en timme innan den var redo för servering. Vi har de senaste dagarna väntat i mer än fyrtio minuter på lite äggröra och bröd. Afrikanskt, på alldeles för hög nivå. 

Hur som helst, vi betalade, slängde upp ryggorna på ryggen och knatade de två kilometrarna upp till byn. Där uppe slängde vi upp ryggorna på taket och hoppade själva på det inbyggda flaket som bildade en dalla dalla. En dalla dalla är kollektivtrafiken här nere, en minibuss (i det här fallet ett flak) med alldeles för mycket folk. En minubuss i Afrika har inget "max antal personer", här nere gäller uttrycket "finns det hjärterum, finns det banne mig alltid stjärterum". Och ja, nog fan fanns det hjärterum alltid, det andra tvivlade vi ganska hårt på medan benen klämdes ihop och jag inte hade något som kallas höfter. Nej där gick det allt att trycka in både en fet tant och en skrikande bebis.
Hur som helst. Dryga timmen senare klev vi av vid hamnen i Zanzibar town, köpte biljetter till färjan och åkte sedan vidare till resans hittills flådigaste hotell. Ett arabinspirerat, 5-stjärningt strandhotell, där vi checkade in i en svit. Tack Anders! 

Vi gick ut en sväng, jag fick en hennatatuering på handen och Oskar skrev "leksand ❤️" på armen, en jätteful tatuering som sitter kvar i cirkus två veckor. Pin värre att resa med honom framöver... Efter allt ståhej landade vi på en takbar med varsin drink, en förrätt som sedan övergick i varm- och efterrätt. Fantastiskt gott! Än en gång, tack Anders! 
Nu väntar en gudomlig natts sömn innan vi imorgon checkar ut för att sedan lämna Zanzibar, mot nya destinationer! 

Takterassen med varsin drink! 

Oskars (extremt fula) tatuering... 

Vi tycker att allt känns så billigt, men det är ju egentligen ganska dyrt i slutändan... 

KOMMENTARER:

 • Anders Q säger:
  2015-06-09 | 20:48:33

  Med den gaddningen på Oskars underarm Frida så kommer ni att glida som på en räkmacka hem, öppnar alla dörrar och löser upp alla knutar ( Över allt Leksingar, Leksingar över allt)
  Sköt om er vi syns på Kastrup :-)

 • Lena säger:
  2015-06-09 | 22:12:17

  Ni är allt lite bortskämda ❤️

Kommentera inlägget här: