JORDENS ALLA HÖRN OCH KANTER

- En resa som börjat med pass, pengar och piljett

EN DAG VID POOLEN

Kategori: TANZANIA

Vi intog poolen och varsin solstol direkt efter frukosten, och tur var väl det. Lagomt till lunch fick vi en regnskur över oss, passade oss bra som passade på att äta lite. Hela eftermiddagen glassade vi vidare i solen och hade det allmänt bra. 
När lågvattnet började komma tillbaka gick vi ned för ett bad. Lättare sagt än gjort. Bottnen var lite småstenig och vi, barfota, knatade ut i försiktighet. Inte många meter ut sticker det under fötterna på mig, och även på Oskar. Vi hade klivit omkring på sjöborrar. Det gjorde så fruktansvärt ont, och försiktigt skyndade vi upp på stranden igen där Oskar fick plocka taggar ur foten på mig! 
Hur som helst, i väntan på middagsdags, köket öppnas först 19.30 lokal tid här, halv sju svensk tid, tog vi en promenad in mot byn. Vi svängde av ned mot havet i hopp om attfinna en pir vi sett i närheten av hotellet. Vi fann inte pirens start, men vi fann en liten by, där massa ungdomar och barn spelade fotboll och fiskade vid strandskanten! 

Det tog ungefär en kvart för mig att kliva i det kalla vattnet, som förmodligen höll en stadig temp på dryga 22 grader. 


Att de orkar alla dessa kläder i denna värme, förundransvärt! 


Det närmar sig solnedgång över Indiska oceanen! 

Vi följde en skogsstig och hamnade här, en liten by vid havet. Tänk er att träd och buskar, och när ni gläntar på buskaget finner ni massor av människor. På en strand, med en fotboll och några fiskespön! 
Kommentera inlägget här: